MY GIRL THE RIVER – CARDINAL IN THE SNOW

Folk- en alt.country-zangeres en songschrijfster Kris Wilkinson uit Covington, Louisiana brengt haar liedjes uit op platen die ze opneemt onder de naam ‘My Girl The River’. Zij begeleidt zichzelf daarbij op akoestische gitaar, terwijl haar Engelse echtgenoot Joe Hughes op basgitaar speelt en samen met hun dochter Ruby Hughes voor backing vocals zorgt. Ruby draagt bovendien ook haar extra steentje bij door op haar ukelele te spelen.

“This Ain’t No Fairytale” was midden 2016 het debuutalbum van ‘My Girl The River’. Zoals bij het opnemen van die eerste plaat doet ze voor de opname van haar nieuwste cd “Cardinal In The Snow” ook nu weer een beroep op enkele topmuzikanten uit de muziekscène van Nashville,Tennessee. Zo zijn er o.a. bijdragen van Will Kimbrough op piano, gitaren en mandoline, Juan Solorzano op elektrische en steelgitaar, Cara Luft op banjo en Jonathan Byrd voor backing vocals. Om al dat studiowerk in goede banen te leiden wist ze niemand minder dan succesproducer Neilson Hubbard te strikken.

Kris Wilkinson Hughes schreef twaalf nieuwe songs voor deze plaat en daartussen ontwaren we opnieuw enkele zeer mooie muzikale pareltjes. Haar krachtige doch soms ook zeemzoete stem begeleidt de luisteraar doorheen prachtige songs als openingstrack “Something In The Water”, country-tearjerkers “I Try”, “He Doesn’t Know He’s Gone” en “Slow Mover”, naast de erg mooie albumtiteltrack “Cardinal In The Snow”. Samen met ons zal u de gelijkenissen kunnen ontdekken tussen het vocale werk van deze Kris Wilkinson en iemand als Americana-ster Lucinda Williams, folklegende Joni Mitchell of de onvolprezen k.d.lang.

Omdat we zo onder de indruk zijn gekomen van deze plaat laten we u dan ook graag meegenieten van twee liedjes die een plaatsje op dit album wisten te bemachtigen: een live-vertolking van de single “You Do Not Deserve My Tears” en de officiële video van de schitterende ballad “Christmas In July”. Zoals al eerder vermeld op deze pagina’s is ook “Cardinal In The Snow” van ‘My Girl The River’ weer een schitterend album van een artieste die onder de hoede van Neilson Hubbard zichzelf heeft weten te overstijgen.

(valsam)

CD-RELEASE: 1 MEI 2020

 

 

Artiest info
Website  
 

video